Kaeng Kheow Waan Kai (Thaise Curry met kip)

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Thais.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 22-04-2006 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr. kipfilet (in reepjes)
  • 600 ml. kokosmelk
  • 2 el. groene Curry Pasta
  • 2 el. Thaise vissaus
  • 1 1/2 el. suiker
  • 3 rode pepers
  • 15 gr. basilicumblaadjes
  • 2 el. olie
  • 200 ml. water

Bereiden

Verhit de olie. Voeg de curry pasta toe en roer tot het geurig wordt. . Voeg 1/3 van de kokosmelk toe en roer goed door. Voeg nu de kip toe en laat rustig koken tot de kip gaar is. . Voeg de rest van de kokosmelk toe en breng het geheel weer langzaam aan de kook. . Meng het water, de vissaus en de suiker door het geheel en laat nog 2 minuten doorkoken. . Neem de pan van het vuur en maak het geheel af met de basilicum en de pepers. . Serveren met basmati rijst. . Eet smakelijk!

Materialen

Grote pan met een dikke bodem.

Bronvermelding