Frans Appel-brietaartje

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 19-11-2017 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • Ook lekker als lunch hapje

Bereiden

4 plakjes bladerdeeg 100 gram brie 2 appels ca. 55 gram walnoten 4 eetlepels honing 4 lage eenpersoons-vormpjes, ingevet Bladerdeeg ontdooien. Oven op 200 graden Celsius voorverwarmen. Brie in plakjes en plakjes in reepjes snijden. Appels schillen, klokhuis verwijderen en appels in blokjes snijden. Walnoten grof hakken en met honing en brie door appel scheppen. Vormpjes met bladerdeeg bekleden en met vork inprikken. Bladerdeegvormpjes 5 minuten in de oven zetten. Vormpjes uit de oven halen. Deeg nogmaals inprikken en het appelmengsel op het deeg scheppen. Taartjes in het midden van de oven in ca. 10 minuten gaar en goudbruin bakken.

Bronvermelding