Appelflappen

Gebak, Hapje, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 25-09-2015 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 theelepel kaneel
  • 1 pak bladerdeeg (koopmans)
  • 3 grote appels
  • 50 gram rozijnen
  • 20 gram suiker

Bereiden

Laat de deegplakjes volgens de bereidingswijze ontdooien en verwarm de oven voor. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appel in blokjes. Meng de appelblokjes met de rozijnen, suiker en kaneel. Verdeel het appelmengsel over de deegplakjes en bevochtig de randen met wat water. Vouw het deegplakje dicht tot een driehoek en druk de randen goed aan. Bevochtig de bovenkant van de flap met water en druk de flap in de suiker. Leg de appelflappen op de bakplaat en bak ze volgens de algemene bereidingswijze in 15 minuten goudbruin.

Bronvermelding