'3 x Turkse tosti ' Een lekker warm broodje met heerlijke knoflookworst

Brood/sandwiches, Lunch, 1 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 13 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

Een deel Pide (Turks brood) 6 plakjes Sucuk (Turkse worst) 1 plak jonge kaas Handje rucola 1/4 rode ui 1 el aïoli Olijfolie Bereidingswijze Snij de pide doormidden en bestrijk de onderzijde met de aïoli. Leg hierop een plak jonge kaas en maak het af met de plakjes Turkse worst. Doe het broodje ongeveer 5 minuten in de oven op 200 graden, totdat de kaas gesmolten is. Maak de rucola aan met iets olijfolie en snij de ui in reepjes. Haal het broodje uit de oven en leg de rucola en de ui tussen het broodje. Eet smakelijk! TURKSE TOSTI met salami ingrediënten: 1 turks brood, ovaal en plat, liefst met sesamzaadjes, 6 plakken extra belegen kaas, 1 ons gerookte zalm, of plakjes pikante salami of chorizo, wat bieslook, becel light snijd het turkse brood in vieren en snijd dan de delen open, maak er een enveloppe van, niet door de korst snijden. beleg de binnenkant met 1½ plak kaas en doe er dan dun belegd wat gerookte zalm op of de salami of chorizo, leg er wat bieslook op, besmeer het brood aan de buitenkant licht met wat becel light.Verwarm ondertussen de contactgril met de tosti-platen, leg er een deel tussen en druk stevig aan, zodat de tosti wat platter wordt. als de buitenkant knapperig is, en de kaas gesmolten, dan is de tosti klaar. Turkse tosti van Ed Ingrediënten voor 4 personen 1 turks brood, 4 grote plakken pittige kaas, 4 plakken schouderham of 8 plakken salami, 2 bosuitjes , beetje cayennepeper, 2 eieren, beetje melk, olijfolie Snij het brood in 4 gelijke stukken en snij ze overlangs open zodat er n soort envelopje ontstaat. vul met de plakken ham/salami, daarop de gesnipperde bosui, bestrooi met ¿n beetje cayenne, daarop de kaas. dichtvouwen en ervoor zorgen dat niets van de vulling te zien is. Klop de eieren los met wat melk ( evt. wat peper en zout) en giet dit mengsel over het brood. voorzichtig keren zodat alles bedekt is met het eiermengsel. de olie verhitten en dan op n matig vuur om en om bakken. ong. 10 min. Serveertips: De meer turkse versie is met feta, biber tursu (pepers in t zuur) en turkse rundersalami. (persoonlijk mijn favoriet, maar niet iedereen houdt van feta en pepers)

Bronvermelding