'Pita-pizza's' Deze pizzaatjes kunnen altijd. Als voorgerechtje, hapje op een feestje, of als je er meerdere maakt als hoofdgerecht

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 04-04-2012 | 23 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 pitabroodjes -blikje tomatenpuree

Bereiden

4 pitabroodjes blikje tomatenpuree gedroogde basilicum versgemalen peper en zout 1 teentje knoflook olijfolie geraspte (mozzarella)kaas beleg voor op de pizza dat je lekker vindt: (rode) ui, paprika, tonijn, salami, geitenkaas, ham, champignons, tomaat, zeevruchten, etc. Snijd de pitabroodjes helemaal open zodat je twee helften hebt. Pers het knoflookteentje uit en voeg daar wat olie aan toe zodat je knoflookolie hebt. Besprenkel dat over de pitahelften en strooi er wat peper en zout over. Maak dan de tomatensaus door de tomatenpuree in een bakje te toen en daar nog een blikje water aan toe te voegen zodat het wat dunner wordt. Breng op smaak met de basilicum. Smeer de saus uit over de broodjes. Beleg ze vervolgens met wat je lekker vindt en strooi er flink wat geraspte kaas overheen. Klein kwartiertje in de oven op 180 graden. Mmmm! Varieer pizza¿s met rode ui, salami en paprikablokjes en pizza¿s met rode ui, tomaat in reepjes en geitenkaas op. Super!

Bronvermelding