Saus. Variaties op een pakje kant-en-klare saus

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 28-05-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pakje saus naar keuze

Bereiden

ASPERGESAUS Voeg 100 gr. in stukjes gesneden asperges toe aan de aspergesaus. Bestrooi de saus vlak voor het opdienen met blokjes uitgebakken spekjes en fijngeknipte peterselie. Serveer deze saus bij schnitzel, varkenshaas en sperziebonen. CHAMPIGNON-ROOMSAUS Voeg vlak voor het opdienen 75 gr. doperwtjes aan een pakje champignon-roomsaus toe. Breng de saus op smaak met een paar druppeltjes tabasco. Serveer deze saus bij varkensvlees en biefstuk. HOLLANDSE SAUS Warm in de Hollandse saus 100 gr. in reepjes gesneden gerookte zalmsnippers mee. Garneer de saus met paprikapoeder. Serveer deze saus bij gepocheerde tongfilet, zalm en asperges. KERRIESAUS Kook 60 gr. in plakjes gesneden champignons mee met de kerriesaus. Breng de saus op smaak met een theel. gedroogde gemberpoeder of rozemarijn. Serveer deze saus bij kip, witlof, bloemkool of broccoli. PINDASAUS Voeg vlak voor het opdienen 75 gr. gebakken uiringen aan de pindasaus toe. Strooi als garnering een in stukjes gesneden hardgekookt ei over de saus. Serveer deze saus bij saté, rijst. gadogado en patates frites. STROGANOFFSAUS Bestrooi de stroganoffsaus vlak voor het opdienen met amandelschaafsel en wat fijngehakte nootjes. Breng de saus op smaak met een scheutje wodka. Garneer met bieslook. Serveer deze saus bij biefstuk, rosbief en rollade. WITTE WIJNSAUS Voeg 75 gr. in reepjes gesneden ham of ossentong aan de wittewijnsaus toe. Bestrooi de saus tot slot met 1 eetl. fijngeknipte kervel. Serveer deze saus bij (groene) asperges, schorseneren en witlof. TIP Maak eigen saus op basis van een pakje gedroogd sauspoeder. *Vervang een deel van de aangegeven hoeveelheid water of melk door koksroom (20% vet) of slagroom (40% vet). De saus wordt voller en rijker van smaak. *Voeg ver geknipte tuinkruiden toe, b.v. dille of dragon bij Hollandese saus die je wilt serveren bij gebraden rosbief. *Roer op het laatst een paar klontjes koude boter door de saus. (Dit wordt 'het monteren van de saus' genoemd).

Bronvermelding