Asperges met boerenham en peterselieboter

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 30-05-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1,5 kg witte asperges, geschild en onderste harde uiteind
  • 750 gr krielaardappeltjes
  • 100 gr roomboter
  • 4 el peterselie, fijngehakt
  • evt versgeraspte nootmuskaat
  • 4 zachtgekookte eitjes
  • 400 gr boerenham, iets dikker gesneden, kamertemperatuur

Bereiden

Breng de asperges in een wijde pan met water en zout aan de kook. Kook 6 min. Draai het vuur uit en laat de asperges afgedekt in het kookvocht 8-10 min. doorgaren. Kook ondertussen de krieltjes in kokend water met zout in 12-14 min. gaar. Smelt de boter op laag vuur, roer de peterselie er doorheen en warm 2 min. mee. Giet de asperges af en leg de ham er even op zodat die iets meewarmt. Serveer de asperges, krieltjes en ham met peterselieboter. Bestrooi met nog wat zout en peper en desgewenst met versgeraspte nootmuskaat. Serveer met de zachtgekookte eitjes.

Bronvermelding