Drielse rijstsalade

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 28-06-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram (basmati)rijst
  • 300 gram doperwtjes (diepvries)
  • 300 gram sperzieboontjes (diepvries)
  • 180 gram rozijnen
  • 1 stuks bosui
  • 1 stuks citroen
  • 80 gram pijnboompitjes
  • 170 gram cashewnootjes

Bereiden

- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat afkoelen. - Rooster de pijnboompitten en cashewnoten in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bord. Bestrooi met zout. - Breng een pan water aan de kook. Kook hierin de doperwtjes en sperziebonen in ongeveer 10 minuten beetgaar en nog knapperig. Laat uitlekken en spoel ze af onder koud water. - Laat de rozijnen 10-15 minuten wellen in lauwwarm water en een scheutje citroensap, laat vervolgens goed uitlekken. - Maak de bosui schoon en snijd in halve ringetjes. - Was de citroen goed schoon. Rasp de schil van de citroen. - Schep de rijst met de doperwtjes, sperziebonen, rozijnen, bosui en citroenrasp door elkaar in een grote bak. Voeg hier ook het sap van de beide uitgeknepen citroenhelften aan toe. - Breng op smaak met peper en zout. - Strooi als laatste de pijnboompitten en cashewnoten erover. - Serveer met 250 gram uitgebakken spekblokjes. En bladerdeegdriehoekjes met pesto (snijd een plakje bladerdeeg in 8 driehoekjes, bestrijk met pesto en bak 12-15 minuten in de oven op 200 graden). - Ideaal ook als bijgerecht voor bijvoorbeeld bij een barbecue.

Bronvermelding