Menu
Drielse rijstsalade
Ingrediënten
- 300 gram (basmati)rijst
- 300 gram doperwtjes (diepvries)
- 300 gram sperzieboontjes (diepvries)
- 180 gram rozijnen
- 1 stuks bosui
- 1 stuks citroen
- 80 gram pijnboompitjes
- 170 gram cashewnootjes
Bereiden
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat afkoelen.
- Rooster de pijnboompitten en cashewnoten in een droge koekenpan en laat afkoelen op een bord. Bestrooi met zout.
- Breng een pan water aan de kook. Kook hierin de doperwtjes en sperziebonen in ongeveer 10 minuten beetgaar en nog knapperig. Laat uitlekken en spoel ze af onder koud water.
- Laat de rozijnen 10-15 minuten wellen in lauwwarm water en een scheutje citroensap, laat vervolgens goed uitlekken.
- Maak de bosui schoon en snijd in halve ringetjes.
- Was de citroen goed schoon. Rasp de schil van de citroen.
- Schep de rijst met de doperwtjes, sperziebonen, rozijnen, bosui en citroenrasp door elkaar in een grote bak. Voeg hier ook het sap van de beide uitgeknepen citroenhelften aan toe.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Strooi als laatste de pijnboompitten en cashewnoten erover.
- Serveer met 250 gram uitgebakken spekblokjes. En bladerdeegdriehoekjes met pesto (snijd een plakje bladerdeeg in 8 driehoekjes, bestrijk met pesto en bak 12-15 minuten in de oven op 200 graden).
- Ideaal ook als bijgerecht voor bijvoorbeeld bij een barbecue.