Knoflook Granalen. BBQ

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 3 minuten,

Laatst aangepast: 31-05-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 12 grote Garnalen, rauwe.
  • 4 EL Olijfolie.
  • 2 teentjes Knoflook, geperst.
  • 1 TL Gember, vers geraspt.
  • 2 Sjalotjes, zeer fijn gesnipperd.
  • 2 EL Koriander of Peterselie, fijn gehakt.
  • Peper & Zout, uit de molen.

Bereiden

Pel de garanalen maar laat het staartstukje zitten. Verwijder de darmpjes. Meng olijfolie, knoflookgember, slalotjes en koriander en breng deze mariande op smaak met peper en zout. Schep er de garanlen door en laat ze minstens 30 minuten afgedekt staan. Haal de garnalen uit de marinade. Verwarm de marinade en laat deze iets inkoken. Leg de garnalen op de BBQ (je mag ze ook op sate prikkers rijgen). Leg ze ongeveer 3 minuten op de BBQ tot ze mooi roze zijn. Niet te lang garen, want dan worden ze droog. Vedeel de garanlen en schep er de marinade over. EN NU GENIETEN MAAR.

Materialen

BBQ, Rasp.

Bronvermelding