Perzische kip

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Wachten: 480 minuten, Bereiding: 120 minuten,

Laatst aangepast: 23-04-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr gedroogde pruimen (zonder pit)
  • 200 gr gedroogde abrikozen
  • 1 ui
  • boter of margarine
  • 2 appels
  • 50 gr rozijnen
  • 100 gr gepelde walnoten
  • zout en peper
  • kaneel
  • gemberpoeder
  • 1 braadkuiken ca. 1200 gr

Bereiden

Pruimen en abrikozen 1 dag van tevoren in water zetten om te weken. Vruchten laten uitlekken en in kleine stukjes snijden. Ui kleinsnijden en fruiten in boter. Stukjes pruimen en abrikozen, geschilde en gesnipperde appels en roziijnen even meebakken. Van het vuur af de grofgehakte walnoten, zout, peper, kaneel en gemberpoeder erdoor roeren. Kip van binnen met zout en peper bestrooien en buitenkant hiermee inwrijven. Vruchten-notenmengsel in de kip doen en goed dichtmaken met cocktailprikkers. Poten van de kip opbinden. Gevulde kip in boter braden, telkens keren zodat hij rondom bruin wordt. Braadtijd 1-1¼ uur. Bruine boter afmaken met wat heet water. Serveren met rijst en evt. een salade.

Materialen

WACHTTIJD IS DE WEEKTIJD VAN DE PRUIMEN EN ABRIKOZEN. cocktailprikkers

Bronvermelding