'Biefstuk op Australische wijze', verz. door Brett

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 04-04-2019 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • ½ l Australische rode wijn en ......

Bereiden

½ l Australische rode wijn, ca 2 eetl vleesmix kruiden (Drogheria Alimentari), 4 teentjes knoflook, 4 biefstukken (à ca 150 g), zout, (vers gemalen) peper, keukenpapier - Wijn in ondiepe schaal schenken en kruiden toevoegen. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Vlees hierin ca 2 uur op kamertemperatuur marineren of nacht in koelkast zetten. - Vlees droog deppen met keukenpapier en op barbecue bruin roosteren. Biefstukken ca 2 à 3 minuten per kant roosteren, afhankelijk van dikte van vlees en gewenste gaarheid. Vlees na bakken met zout en peper bestrooien. - Serveren met kruidenboter of barbecuesaus. Lekker met gepofte aardappels en maïskolven of gemengde sla met maïskorrels en rode bonen.

Bronvermelding