OVEN PASTA: Lasagne met gorgonzola-kwark en gehakt

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 45 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 12-10-2010 | 15 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 50 gr gesneden ontbijtspek
  • 1 el boter of margarine
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr rundergehakt
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 dl gezeefde tomaten (pak)
  • tl oregano
  • zout en peper
  • 200 gr gorgonzola kaas
  • 1 bakje kwark (450 gr)
  • 2 el crème fraîche
  • 10 voorgekookte witte lasagnevellen (Grand Italia)

Bereiden

Voorbereiden: Uien pellen en snipperen. Ontbijtspek in reepjes snijden. Boter verhitten, hierin ui en spek ca. 3 min zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Gehakt toevoegen en rul bakken. Erdoor roeren: wijn, gezeefde tomaten en oregano. Op zacht vuur zonder deksel ca. 15 min laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper. Korstjes van gorgonzola snijden. Kaas in kom doen en fijnprakken. Erdoor roeren: kwark, crème fraîche en peper. Beetje gehaktsaus over de boden van de ovenschaal uitspreiden. Afdekken met lasagnevellen. Hierover 1/3 deel van gorgonzola-kwark uitstrijken. Hierover 1/3 deel van gehaktsaus verdelen. Afdekken met lasagnevellen. Hierover weer gorgonzola-kwark, gehaktsaus en lasagnevellen verdelen. Rest vana gorgonzola goed over laatste lasagnelaag uitstrijken. Rest van gehaktsaus erover verdelen. Afdekken met alu.folie. Bereiden: oven voorverwarmen op 200°C. In midden van de oven pastaschotel in ica. 30 min gaar laten worden. Alu.folie verwijderen en gehakt in nog ca. 5 min iets bruin laten kleuren.

Materialen

ovenschaal met inhoud van ca. 2 liter aluminiumfolie

Bronvermelding