Hang-Op

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 1440 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 24-04-2006 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 liter volle boeren yoghurt
  • 2 el. suiker
  • 125 ml. slagroom
  • vers fruit (naar keuze)

Bereiden

Leg de theedoek over de kom en maak hem aan de randen vast met de wasknijpers. Er moet een 'hangmatje' ontstaan van de theedoek, maar die mag niet te diep hangen. Zorg ook dat hij niet lekt, dus dat alle randen goed vastzitten. . Giet de yoghurt voorzichtig in de hangmat. Geeft niet als het er niet allemaal tegelijk in past, dat kan er straks nog wel bij. . Laat de yoghurt op een droge, beschutte plek (kamertemperatuur) uitlekken. Roer het af en toe een beetje door en gooi als het nodig is het vrijgekomen vocht weg. Vul de theedoek bij tot alle yoghurt erin zit. . Na een dag wachten is de yoghurt volledig uitgelekt. Giet het vocht weg en schep de dikke yoghurt in een kom. Klop de slagroom met de suiker stijf en vouw het door de yoghurt. . Voeg vers fruit naar keuze toe. Laat nog even rusten en opstijven in de koelkast. Koud serveren. . Eet smakelijk!

Materialen

grote kom; schone theedoek; wasknijpers

Bronvermelding