Aardbeientiramisu

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 07-06-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr aarbeien
  • 100 gr poedersuiker + 4 el extra
  • 250 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 250 gr mascarpone
  • 300 ml zoete witte wijn
  • 1 pak lange vingers
  • 125 gr frambozen

Bereiden

Pureer met de staafmixer de helft van de aardbeien met 2 el suiker. halveer de andere aardbeien en bestrooi met 2 el suiker. Klop de slagroom stijf. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met een mesje het merg eruit. Roer de mascarpone los met 2 el wijn, het merg en 100 gr suiker. Spatel de slagroom erdoor. Verdeel de helft van de lange vingers over de schaal. besprenkel met 150 ml wijn en verdeel de helft van de mascarponemengsel erover. Schep de aardbeien-piree erop, dek af met de overige lange vingers en besprenkel met de rest van de wijn. Verdeel de rest van het mascarponemengsel, de aardbeien en frambozen erover. Dek af en zet minimaal 2 uur in de koelkast.

Materialen

staafmixer

Bronvermelding