Menu
HOOFDGERECHT GEHAKT: Stroganoffgehakt met rijst
Ingrediënten
- 2 teentjes knoflook
- 500 gr (runder)gehakt
- 2 uien
- 3 paprika's (rood, groen en geel)
- 250 gr champignons
- versgemalen peper en zout
- 2 zakjes Stroganoffsaus (Knorr/Maggi)
- olie
Bereiden
Snijd de uien grof en de paprika's in reepjes. Snijd de champignons in vieren.
Verhit ca. 3 el olie in een hapjespan en bak hierin het gehakt onder voortdurend roeren rul en bruin.
Voeg ui en uitgeperste knoflook toe en bak even mee, ca. 3 min.
Voeg paprikareepjes toe en bak het geheel nog ca. 5 min.
Voeg champignons toe en bak ook even mee.
Voeg 600 ml warm water toe en de inhoud van de zakjes Stroganoffsaus. Peper en zout toevoegen naar smaak. Goed roeren en nog 1 min laten pruttelen.
Serveren met rijst en evt. salade.