Flensjestaart met frambozen-pistache mascarpone

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 25-04-2006 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gr bloem
  • 3 eetl suiker
  • 1 snufje zout
  • 1 ei
  • 2,5 dl melk
  • 40 gr boter
  • 3 blaadjes gelatine
  • 5 eetl pistachenoten
  • 2 dl slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 80 gr suiker
  • 2,5 dl mascarpone
  • 150 gr frambozen

Bereiden

Zeef de bloem in een kom en voeg 3 eetl suiker en het zout toe. Mix het ei door de melk en voeg dit al roerende aan het bloemmengsel toe, totdat er een glad beslag ontstaat. Smelt de boter en meng dit door het beslag. Bak ca. 10 dunne flensjes en laat ze afkoelen. Week de gelatine ca.5 minuten in koud water. Hak de pistachenoten fijn. Klop de slagroom, vanillesuiker en 80 gr suiker lobbig en spatel dat voorzichtig door de mascarpone. Los de gelatine op in 2 eetl heet water (net van de kook af) en meng dit samen met de frambozen door het mascarponemengsel. Leg een flensje op de taartschaal en verdeel er wat mascarponemengsel over, bestrooi met wat gehakte pistachenoten, en leg er het volgende flensje over en herhaal de handeling tot het laatste flensje. Laat de taart ca. 2 uur opstijven in de koelkast voor gebruik.

Materialen

zeef,mixer, koekenpan, taartschaal

Bronvermelding