'Aardappelen 'bonne femme' met eieren', van Berthe

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 17-03-2020 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen en .......

Bereiden

1 kg aardappelen 4 wortelen 12 sjalotten 100 g champignons, in plakjes 2 eetl boter 1 kop bouillon wat fijn gehakte peterselie peper zout 4 eieren - Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Schrap de wortelen en snijd ze in plakjes. Pel de sjalotten en snijd de champignons in plakjes. Smelt de boter in een grote koekenpan. Fruit daarin de sjalotten aan met de champignons en de wortelen. - Dan de blokjes aardappel toevoegen en de bouillon aan de kook brengen. Deksel op de pan doen en 30 minuten laten koken op laag vuur. Over doen in een vuurvaste schotel. 4 kuiltjes erin maken en daar de eieren in breken. - Peper en zout erover en fijn gehakte peterselie en in de oven zetten tot de eieren gestold zijn.

Bronvermelding