Pikante klassieke Thaise gebakken rijst (kookboek Ken Hom)

Rijst, Hoofdgerecht, 6 personen, Oosters.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2016 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 dl in een maatbeker afgemeten rijst (basmati)
  • 2 eieren
  • 2 theelepels sesamolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 250 gram kipfilet of kalkoenfilet
  • 2 eetlepels arachideolie (of zonnebloemolie kan ook)
  • 2 eetlepels grofgesneden knoflook
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels vissaus
  • 3 eetlepels bosuiringetjes
  • 2 eetlepels fijngesneden koreander
  • 2 kleine rode thaise pepertjes (als je van pittig houdt)

Bereiden

Kook de rijst liefst 2 uur voor hij wordt gebakken of de avond ervoor. Laat de rijst dan goed afkoelen en zet hem in de koelkast. Meng de eieren met de sesamolie en het zout. Snijd de kip in blokjes van 1x1 cm. Verhit een wok of grote koekenpan op hoog vuur tot hij heet is. Giet de arachideolie erin en roerbak, als ze licht begint te dampen, de knoflook, de ui en de peper 2 minuten. Voeg de kip toe en roerbak nog 2 minuten. Roerbak de rijst 3 minuten mee. Schep tenslotte de vissaus, de bosui, de koriander en als je van extra pittig houdt de pepers erdoor en roerbak nog 2 minuten. Voeg het eimengsel toe en roerbak nog 1 minuut. Dan meteen serveren.

Bronvermelding