Entrecote bordelaise

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 10-01-2005 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr sjalotjes
  • 50 gr boter
  • 100 gr magere spekblokjes
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 takje tijm
  • 3 dl vleesfond
  • 2 dl rode bordeaux (code8)
  • 4 125gr entrecotes
  • zout, (versgemalen)peper
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Bereiden

1.sjalotjes pellen en grote sjalotten halveren. in koekenpan 1 eetlepel boter smelten. op laag vuur spekblokjes in ca. 3 min. licht uitbakken. sjalotjes toevoegen en in ca. 3 min. rondom lichtbruin bakken. bloem erdoor roeren en ca. 5 min. meeverwarmen. 2. tijm, vleesfond en 1 1/2 dl wijn toevoegen. al roerend aan de kook brengen en ca. 15 min. zachtjes laten koken. 3. in koekenpan rest van boter verhitten. entrecotes in ca. 5 min. bruin en van binnen rose bakken, halverwege keren. vlees op schaal leggen en bestrooien met zout en peper. door warme saus rest van wijn roeren. saus op smaak brengen met zout en peper. saus over vlees scheppen . bestrooien met peterselie.

Bronvermelding