Menu
'Amuse, Crostini met linzenpuree', van Henk
Ingrediënten
- 1 ciabatta en .......
Bereiden
1 ciabatta
1 dl olijfolie
1 blikje groene naturel linzen
1 rode paprika
1 eetl truffelolie
1 snufje zout
1 eetl vers gehakte peterselie
-
Snijd de ciabatta in dunne sneetjes. Besprenkel het brood met olijfolie met behulp van een kwastje. Leg de sneetjes ciabatta in de voorverwarmde oven (200°) gedurende 10 minuten of totdat het brood goudbruin en krokant is geworden.
-
Linzenpuree:
Was de paprika, snijd ze doormidden en verwijder het groene kapje en de zaadlijsten. Leg de halve paprika's met de bolle kant omhoog, op een bakplaat die van tevoren bedekt is met bakpapier. Rooster ze op 250° voor ongeveer 12 minuten of totdat hun velletje rimpelig is geworden, met donkerbruine vlekken.
-
Laat de paprika's even afkoelen en verwijder het velletje. Snijd ze in gelijkmatige repen.
Kook de linzen volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwijder het overtollig kookvocht van de linzen en pureer ze samen met de helft van de gegrilde paprikarepen. Bewaar de andere helft voor de garnering.
Breng de linzen op smaak met een snufje zout en 1 eetl truffelolie.
-
Gebruik de linzenpuree om de crostini mee te bestrijken. Garneer met stukje geroosterde paprika en een snufje vers gehakte peterselie. Henk Mensinga