Andijvie met appel en walnoten

Roerbakken, Bijgerecht, 2 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 15-06-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kleine krop andijvie
  • 1 ui, gesneden
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 appel in partjes
  • 40 gram walnoten
  • 1/2 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel mosterd

Bereiden

Was de andijvie, laat het uitlekken en snijd de groente in repen. Fruit de ui in olie. Voeg knoflook, kerrie, mosterd en komijnzaad toe. Voeg appelpartjes en walnoten toe en fruit deze even mee. Voeg de andijviereepjes heel kort toe en laat dit al omscheppend slinken. Haal de pan eventueel eerst van het vuur en voeg dan de andijvie toe. Lekker met gemengde wilde en bruine rijst of aardappelpuree.

Bronvermelding