Witloffrittata met kaas uit de oven

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 25 minuten,

Laatst aangepast: 04-04-2015 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr witlof
  • 1 el olijfolie
  • 1 rode peper (optioneel)
  • 4 eieren
  • 50 ml melk
  • 30 gr verse peterselie
  • 175 gr geitenkaas of oude kaas
  • 75 gr rucolamelange
  • 1 brood

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijde de bittere kern uit de onderkant van de witlof en de rest van de witlof in fijne reepjes. Verhit de olijfolie in de wok en fruit hierin het pepertje. Voeg de witlof toe en roerbak 3-4 minuten. Klop de eieren los met de melk en breng op smaak met zout en peper. Snijd de peterselie fijn en roer deze samen met de kaas en witlof door het eiermengsel. Schenk de witloffrittata in punten en serveer met de rucolasla melange en dikgesneden brood.

Bronvermelding