Aardappelsalade met gyros

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Wachten: 60 minuten, Bereiding: 75 minuten,

Laatst aangepast: 19-06-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1,2 kg vastkokende aardappels
  • 500 gr. gyros
  • 1 stuks komkommer
  • 1/2 bosje tijm
  • 1/2 bosje majoraan
  • 500 ml Griekse yoghurt
  • 2 eetl. olijfolie
  • 4-5 eetl. melk
  • zout en peper
  • 4 stuks tomaten
  • 1 stuks ui
  • 10 stuks ingemaakte peperoni
  • 200 gr. feta

Bereiden

Was de aardappels en laat ze afgedekt ca. 20 minuten koken. Giet ze af, laat ze schrikken onder koud stromend water en schil ze. Bak de gyros ca. 10 minuten in een grote droge koekenpan. Laat het vlees afkoelen. Was de komkommer en schil hem eventueel. Was de kruiden, dep ze droog en hak ze fijn. Roer de yoghurt, olie en melk erdoorheen. Rasp 1/3 komkommer door het mengsel. Breng op smaak met zout en peper. Snij de rest van de komkommer in stukken. Was de tomaten en snij ze in kleine blokjes. Pel en snipper de ui. Snij de aardappels in schijven. Hou 4-6 peperoni apart en snij de rest klein. Vermeng de voorbereide ingredienten met de yoghurtsaus en laat ongeveer 1 uur intrekken. Breng de salade op smaak met zout en peper. Brokkel de feta in stukjes en strooi hem over de salade. Garneer met rest van de peperoni.

Bronvermelding