Three cup chicken (Chinees/Taiwanees recept)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 19-09-2013 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • kip gecombineerd met rijstwijn en sesamolie

Bereiden

ngrediënten: 1 el pinda olie of sla olie 5 of 6 tenen knoflook, fijngesneden 3 cm gember, in plakjes gesneden 500 gram filet van kippendijen of kippenpoten (incl. bot), in 2 of 3 stukken gehakt ca. 50 ml sojasaus ca. 50 ml sesamolie ca. 50 ml Shaoxing rijstwijn 2 el suiker Handvol Thaise basilicum, in stukken gescheurd Bereidingswijze: Verhit in de wok de pinda olie tot het begint te roken. Doe nu de gember in de wok en roerbak snel en kort. Voeg de knoflook toe en roerbak nog een paar seconden. Doe nu de kip in de wok en bak tot deze goudbruin wordt. Giet nu de sojasaus, sesamolie en rijstwijn in de wok. Roer goed door elkaar. Draai het vuur naar medium en laat de kip een kleine tien minuten sudderen. Na tien minuten draai je het vuur weer hoog en voeg je de suiker toe. Roerbak tot de suiker is opgelost en de saus kleverig begint te worden. Dit duurt een minuut of drie. Doe nu het vuur uit en meng de Thaise basilicum door het gerecht. Serveer met gestoomde witte rijst en geblancheerde groenten, bijvoorbeeld pakchoi.

Bronvermelding