Groene couscous salade

Salades, Hoofdgerecht, 2 personen, Mediterraan.

Laatst aangepast: 22-06-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gram couscous
  • 1,6 dl koken water of groentebouillon
  • 1 klein ui in dunne ringen
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 50 gram ongezouten pistachenoten, gedopt, geroosterd, geha
  • 3 bosui in dunne ringen
  • 30 gram rucola (fijn gehakt)
  • 1 verse groene peper in dunne ringetjes (evt.)
  • 20 gr peterselie
  • 20 gram koriander
  • 2 theelepels gehakte dragon
  • 2 theelepels gehakte dille
  • 2 theelepels gehakte munt
  • 1 dl olijfolie
  • Feta van Dodoni

Bereiden

Doe de couscous in een schaal en giet het kokende water/bouillon erover. Even doorroeren, afdekken met folie en 10 minuten laten staan. Snij de kruiden een beetje fijn, voeg de olijfolie en maal fijn. Roer de pesto met een vork door de couscous, voeg de pistache, bosuien, groene peper en rucola toe. Als je er feta door doet (de echte van Dodoni, is veel lekkerder dan de goedkope) heb je een maaltijdsalade

Materialen

Staafmixer

Bronvermelding