Key Lime Pie

Gebak, Hapje, 6 personen, Anders.

Laatst aangepast: 22-06-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 100 ml limoensap (van ca. 6 verse limoenen)
  • 4 el suiker
  • 175 gram volkorenbischuit
  • 100 gram gesmolten boter

Bereiden

Verwarm de oven op 160-180 graden. Splits de eieren. Klop de dooiers één voor één door de gecondenseerde melk. Roer hier geleidelijk het limoensap door. Klop de eiwitten schuimig, voeg de suiker toe en klop de eiwitten tot ze heel stijf zijn. Maak de taartbodem door de koekjes in een keukenmachine te verkruimelen en te mengen met de gesmolten boter. Druk deze goed aan in een lage boterkoek bakvorm. Maak een klein opstaand randje. Giet het limoenmengesl in de taartbodem en spatel de eiwitten er in pieken overheen. Bak de taart in de voorwerwarmde oven in 20-25 minuten gaar. Laat afkoelen, en een paar uur opstijven in de koelkast

Materialen

Lage ronde bakvorm (boterkoekvorm) Handmixer Keukenmachine

Bronvermelding