Menu
Krabtaartje (warm) met kruidensaus
Ingrediënten
- 1 el boter om in te vetten
- 8 sprietjes bieslook
- 1 fijngesnipperd sjalotje
- 1 pakje 8-kruidenmix (Iglo diepvries)
- 1 eetlepel melk
- 1 el eetlepel citroensap
- 1 el mayonaise
- 2 takjes peterselie
- peper
- zout
- 1 el cognac
- 1 ei
- 1 bekertje crème fraîche à 125 ml
- 40 gram pakje zachte verse roomkaas met kruiden
- 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
- 200 gram g Crabfantasy (AH, diepvries)
Bereiden
Bereiden: (Kan halve dag van tevoren)
Crabfantasy in ± 2 uur laten ontdooien.
Taartvormpjes invetten en bekleden met bladerdeeg.
Overhangend deeg eraf snijden. Met vork gaatjes in bodem prikken.
Tot gebruik in koelkast zetten. In kommetje roomkaas met vork fijnprakken. Erdoor roeren: ½ bekertje crème fraîche, ei en cognac. Mengsel op smaak brengen met zout en peper en afgedekt in de koelkast bewaren. In kommetje peterselie fijnknippen.
Rest van crème fraîche, mayonaise, citroensap, sjalot, melk en krui¬denmix erdoor roeren. Kruidensausje met zout en peper op smaak brengen. Tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren.
Bereiden: (Kan drie kwartier van tevoren.) Oven voorverwarmen op 200 0C of gasovenstand 4. Crabfantasy halveren en over bladerdeegbodems verdelen. Roomkaasmengsel over krab verdelen. Krabtaartjes in midden van oven in ± 25 min. goudbruin en gaar bakken. Taartjes uit oven nemen en ± 2 min. laten rusten. Met mespunt uit vormpjes wippen. Krabtaartjes op vier bordjes zetten. Kruidensaus nogmaals doorroeren en ernaast scheppen. Bieslooksprietjes halveren en bordjes ermee garneren.
Voorbereiden: ± 20 min. (en ca. 2 uur wachttijd)
Bereiden: ± 35 min.
Materialen
4 lage taartvormpjes (circa 10 cm doorsnede)