'Bami, Mijn eigen recept zoals mijn familie het lekker vindt' Niet snel, wel lekker en als dessert *15-minuten-tiramisu' Zonder rauwe eieren. Heerlijk en kan direct geserveerd worden

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 31-12-2020 | 30 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie onder

Bereiden

750 gr varkenslapjes (heel) 2 uien grof gesnipperd 150 gr ontbijtspek klein gesneden (even in de vriezer dan snijd het beter) zonnebloem olie 7 mie nestjes boemboe ( voor bahmi goreng van conimex) 1 bami (vers) groente pakket ham gebakken eitjes kroepoek atjar selderie gesnipperd Bereiding: Kruid de varkenslapjes(heel) met lekker wat zout en peper, verhit wat olie in de braadpan en bak het vlees even flink aan beide kanten aan, schep het uit de pan en bak de uien, het spek en het (gesnipperde)rode pepertje uit het bami pakket in achter gebleven olie. Schraap flink over de bodem van de pan om zo alle aanbaksels los te maken, voeg iets water toe en schraap nog even tot alles van de bodem los is en lekker in het uien mengsel is getrokken, voeg het vlees weer toe. Zet het vuur zacht, doe de deksel dicht op de pan en sudder het vlees mengsel in ca 2 uur gaar. Schep het vlees uit de pan en pluk er kleine stukjes van met je vingers (zo kun je velletjes en vetjes er uit halen) Roer nu de boemboe door het uien mengsel en voeg het vlees weer toe. Zet het vuur uit. Kook de mienestjes in water met iets olijfolie (met pepers) en een thl gemberpoeder in 9 min of zoals de verpakking aangeeft.Afgieten in het vergiet. Ondertussen in een wok iets olie verwarmen en de bami groenten (taugé even apart houden) heel kort roerbakken, op het allerlaatste de taugé mee verwarmen. Schep het vlees-mengsel en de bami door de groente. Strooi er tenslotte wat gesnipperde selderie over. Serveer met sambal, ketjap, een gebakken eitje, een plakje ham, wat kroepoek, atjar en evt satésaus. Zelf gemaakt of uit een pakje. ------ *15-minuten-tiramisu' Zonder rauwe eieren. Heerlijk en kan direct geserveerd worden 500 g mascarpone 200 ml slagroom 3 el suiker 2 zakjes vanillesuiker 100 ml sterke espresso, afgekoeld 50 ml marsala, whisky of cognac 16 savoardi, Italiaanse lange vingers (of 24 lange vingers) cacaopoeder Klop met de mixer de mascarpone met de slagroom, de suiker en de vanillesuiker los, tot een dikke crème. Doe de espresso met de marsala in een diep bord. Dompel 8 lange vingers een voor een in de espresso en leg ze naast elkaar op een mooie schaal. Schep de helft van de mascarpone over de lange vingers en strijk glad. Dompel de resterende lange vingers een voor een in de espresso en leg ze op de mascarpone. Bestrijk met de resterende mascarpone en bestrooi met een dikke dons cacao. Serveer meteen of bewaar afgedekt in de koelkast.

Bronvermelding