Menu
'Bami, Mijn eigen recept zoals mijn familie het lekker vindt' Niet snel, wel lekker en als dessert *15-minuten-tiramisu' Zonder rauwe eieren. Heerlijk en kan direct geserveerd worden
Ingrediënten
- zie onder
Bereiden
750 gr varkenslapjes (heel)
2 uien grof gesnipperd
150 gr ontbijtspek klein gesneden (even in de vriezer dan snijd het beter)
zonnebloem olie
7 mie nestjes
boemboe ( voor bahmi goreng van conimex)
1 bami (vers) groente pakket
ham
gebakken eitjes
kroepoek
atjar
selderie gesnipperd
Bereiding:
Kruid de varkenslapjes(heel) met lekker wat zout en peper, verhit wat olie in de braadpan en bak het vlees even flink aan beide kanten aan, schep het uit de pan en bak de uien, het spek en het (gesnipperde)rode pepertje uit het bami pakket in achter gebleven olie.
Schraap flink over de bodem van de pan om zo alle aanbaksels los te maken, voeg iets water toe en schraap nog even tot alles van de bodem los is en lekker in het uien mengsel is getrokken, voeg het vlees weer toe.
Zet het vuur zacht, doe de deksel dicht op de pan en sudder het vlees mengsel in ca 2 uur gaar.
Schep het vlees uit de pan en pluk er kleine stukjes van met je vingers (zo kun je velletjes en vetjes er uit halen)
Roer nu de boemboe door het uien mengsel en voeg het vlees weer toe.
Zet het vuur uit.
Kook de mienestjes in water met iets olijfolie (met pepers) en een thl gemberpoeder in 9 min of zoals de verpakking aangeeft.Afgieten in het vergiet.
Ondertussen in een wok iets olie verwarmen en de bami groenten (taugé even apart houden) heel kort roerbakken, op het allerlaatste de taugé mee verwarmen.
Schep het vlees-mengsel en de bami door de groente.
Strooi er tenslotte wat gesnipperde selderie over.
Serveer met sambal, ketjap, een gebakken eitje, een plakje ham, wat kroepoek, atjar en evt satésaus. Zelf gemaakt of uit een pakje.
------
*15-minuten-tiramisu' Zonder rauwe eieren. Heerlijk en kan direct geserveerd worden
500 g mascarpone
200 ml slagroom
3 el suiker
2 zakjes vanillesuiker
100 ml sterke espresso, afgekoeld
50 ml marsala, whisky of cognac
16 savoardi, Italiaanse lange vingers (of 24 lange vingers)
cacaopoeder
Klop met de mixer de mascarpone met de slagroom, de suiker en de vanillesuiker los, tot een dikke crème. Doe de espresso met de marsala in een diep bord. Dompel 8 lange vingers een voor een in de espresso en leg ze naast elkaar op een mooie schaal. Schep de helft van de mascarpone over de lange vingers en strijk glad. Dompel de resterende lange vingers een voor een in de espresso en leg ze op de mascarpone. Bestrijk met de resterende mascarpone en bestrooi met een dikke dons cacao. Serveer meteen of bewaar afgedekt in de koelkast.