Coleslaw

Salades, Bijgerecht, 6 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 26-06-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/4 witte kool
  • 1 witte ui
  • 1/2 winterpeen
  • 1 appel
  • 1 kopje rozijnen
  • 1/2 kopje walnoten
  • 6 el yofresh mayonaise
  • 1 el azijn
  • 2 tl kristalsuiker
  • 2 tl citroensap
  • peper/zout

Bereiden

1. Laat de rozijnen 15 minuten in lauwwarm water wellen. 2. Snijd de witte kool en dunne reepjes, pel de ui en snijd deze ook in dunne reepjes. Schil en rasp de wortel. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. 3. Meng deze ingrediënten door elkaar. Laat de rozijnen uitlekken. 4. Klop een dressing van de yoghurtmayonaise, azijn, suiker, citroensap en breng op smaak met peper en zout. 5. Meng de rozijnen en walnoten door de koolsalade en mix op het laatste moment de dressing erdoor. Lekker als bijgerecht bijvoorbeeld bij de barbecue!

Bronvermelding