Apple Crumble

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 19-11-2004 | 34 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg Goudreinetten
  • 2 el water
  • 200 gr bruine suiker
  • 100 gr volkorenmeel
  • 1/2 el kaneel
  • snufje zout
  • 100 gr koude boter
  • 250 dl slagroom

Bereiden

Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snij de appels in kleine partjes en schik ze in een ronde vuurvaste schaal. Giet het water er overheen en bestrooi de appels met 50 gram van de suiker. Meng in een kom de rest van de suiker met de kaneel, volkoren meel en het zout. Snij de boter in kleine stukjes en vermeng deze met je vingers snel door het meel tot een beetje rulle structuur ontstaat. Wrijf het deeg (dat als los zand aan elkaar hangt) tussen beide handen over de appelschijfjes, totdat deze helemaal bedekt zijn. Bak de apple crumble in een voorverwarmde oven (circa 180 graden) gedurende 30 minuten totdat de appels zacht en geurig zijn en de deegkruimels een goudbruine krokante korst hebben gevormd. Geef er lobbig geslagen room bij

Materialen

ovenschaal, oven

Bronvermelding