Poffertjes met zalmtartaar en witte asperges

Anders, Voorgerecht, 12 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 28-06-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak poffertjesmix
  • 2 eieren
  • olie
  • 800 gram gerookte zalm
  • 3 sjalotten
  • 2 el kappertjes
  • 6 kleine augurken
  • creme fraiche
  • kaviaar
  • 10 saté prikkers
  • 200 gram jonge spinazie
  • 500 gram dunne witte asperges
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el sherry azijn
  • 4 el olijfolie
  • 1 el platte peterselie (gehakt)
  • 1 rode paprika (julienne gesneden)

Bereiden

Voor 10 personen (kan alleen 8 of 12 invullen) Maak poffertjes beslag volgens aanwijzing op het pak en bak minimaal 20 poffertjes. Snijd zalm in zeer dunne reepjes en hak fijn tot dat er een mooie tartaar ontstaat. Hak sjalotten, kappertjes en augurkjes eveneens fijn en vermeng dit met de crème fraîche. Maak op smaak met peper en zout. Bestrijk een poffertje met zalmtartaar en zet er nog een poffertje bovenop. Prik er een satéprikker doorheen en smeer op het bovenste poffertje wat crème fraîche en versier dit met wat kaviaar. Was en droog de spinazie. Schil de asperges snij de uiteindjes eraf. Kook de asperges met wat zout en suiker en een klontje boter beetgaar en laat ze afdruipen. Snijd ze daarna in stukjes van ca 6 cm. Hak de knoflook fijn en doe deze in een kom met peper en zout, sesamolie, olijfolie en sherryazijn en roer goed door elkaar. Vermeng de spinazie met de asperges, doe er de dressing bij en schep deze goed om. Opmerking Presentatie: Maak op een bord een torentje van de salade en garneer met peterselie en paprika; zet aan de andere kant een torentje van zalmtartaar.

Bronvermelding