Dadeltaart

Gebak, Hapje, 12 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 29-06-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram dadels (ontpit en in reepjes gesneden)
  • 250 gram roomboter
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 1 handje walnoten, in stukjes fijngemaakt
  • 1 rol Maria biscuitijes, in stukjes van 1 cm gebroken
  • 1 stuks losgeklopte ei
  • 2 scheutjes caramelsiroop
  • 1 garnering cocosstrooisel of poedersuiker

Bereiden

Smelt de boter zachtjes in de pan. Voeg suiker toe en laat deze oplossen. Voeg het ei toe (goed roeren) en voeg daarna de siroop toe. Kook het geheel nog even zachtjes door. Voeg de dadels toe en laat het geheel nog 1 minuut doorkoken. Voeg het koekjesmengsel toe en laat het geheel nog een halve minuut doorkoeken. Stort het mengsel in de taartvorm en druk het met de bolle kant van een lepel aan. De taart moet ongeveer 1,5 cm dik zijn. Laat het geheel circa 1,5 uur afkoelen en garneer dan met cocos of suiker.

Materialen

ingevette taartvorm

Bronvermelding