'Cheesecake met banaan en toffeesaus' Pas op, dit is erg verslavend

Anders, Nagerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • Pas op, ik heb uit betrouwbare bron
  • dat die erg verslavend kan zijn.

Bereiden

Ingrediënten: voor de bodem: 140 gr koekkruim 45 gr boter voor de vulling: 6 bananen sap van 1 citroen 3 eieren 450 gr roomkaas 100 gr suiker voor de saus: 3 dl vanille yoghurt 150 gr toffee-chocolade Bereidingswijze: Verkruimel de koekjes, meng er de gesmolten boter door, verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en druk goed aan. Oven op 180°C en schuif de bodem er in. 10 minuten. Nu mag de oven terug naar 140°C. Prak 3 bananen met 1 eetl citroensap, zodat ze niet bruin worden, voeg de rest van de ingrediënten voor de vulling toe en klop stevig tot het een stevig mengsel is. Schenk over de bodem en dan mag die 1 uur in de oven. Dan de saus, Toblerone, of een andere toffee chocoladereep. Doe een paar stukken in een pannetje en laat die heel zachtjes smelten. Flink roeren. Laat nu een klein beetje afkoelen en meng er dan een potje bio vanille-yoghurt doorheen. Om het helemaal te gek te maken, snij de rest van de bananen in plakjes haal ze door het overige citroensap. Mooi voor bovenop, met flink veel van de chocolade toffee saus. Wat zei ik nou? Had het nou maar niet gedaan, hè!!! De tweede al aan het bakken?

Bronvermelding