Quinoa salade

Salades, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.
Wachten: 12 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 01-07-2011 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 tl chiliflakes of cayennepeper
  • 100 gram quinoa
  • 1/2 avocado
  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • 1/2 rode paprika
  • 1 handje rucola
  • 20 gram koriander
  • 1 lente-ui
  • 1 handje gerookte amandelen
  • 50 gram feta of kruimelige geitenkaas
  • 1/2 limoen (alleen sap)
  • 1 scheut olijfolie
  • versgemalen peper en zout

Bereiden

Quinoa 12 min koken in 200 ml water en wat zout. Regelmatig roeren. Af laten koelen. Zoete aardappel schillen in blokjes snijden en circa 12 minuten koken. Rucola en koriander fijn knippen. Amandelen in vijzel klein maken. Paprika in kleine blokjes snijden. Lente-uit in ringetjes snijden (inclusief groen). Avocado in blokjes snijden. Alle ingrediënten mengen. Quinoa en zoete aardappel toevoegen als deze afgekoeld zijn. Salade op smaak brengen met chiliflakes, zout, peper, olijfolie en limoensap. Geitenkaas over salade verkruimelen en nog 1 keer omscheppen.

Bronvermelding