'SUPERKIP IN BLADERDEEG' Lekker en makkelijk

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 29-11-2017 | 123 keer bewaard

Ingrediënten

  • kip - knoflook - bladerdeeg

Bereiden

175 g paddenstoelen om het even welke combinatie olijfolie 1 - 2 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt zout en gemalen zwarte peper 1 handvol verse bladpeterselie, gehakt 4 kipfilets van 200 g zonder vel 1 pak bladerdeeg van 500 g 1 ei, geklopt 2 volle eetlepels grove mosterd 1 groot wijnglas witte wijn 1,5 dl slagroom Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de paddenstoelen - de helft grof, de helft fijn. Giet een paar scheuten olijfolie in een hete pan en bak de paddenstoelen en knoflook ongeveer 10 min. op een laag vuur. Voeg naar smaak peper en zout toe en roer er de gehakte peterselie doorheen. laat afkoelen. Snijd de kipfilets in en stop ze vol met de afgekoelde paddenstoelen. Rol het bladerdeeg uit met een deegroller op een met bloem bestoven werkvlak tot een lap van ongeveer 45 cm lang en 20 cm breed (0,5 cm dik). Snijd de lap in de langte in 4 stukken en wikkel in elk een kipfilet. Kwast het deeg in met een beetje ei en pak de pakketjes 35 min. in de voorverwarmde oven. laat de mosterd en de witte wijn in een hete pan inkoken tot u geen alcohol meer ruikt. Doe er de slagroom bij en laat het mengsel pruttelen tot de saus op de achterkant van een lepel blijft hangen. Neem de pan van het vuur en breng de saus op smaak met peper en zout. Snijd elke kipfilet in 3 stukken en serveer deze met een beetje saus en desgewenst een drupje olijfolie.

Bronvermelding