Avocadosalade met aspergetips en sinaasappel

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 03-07-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • versgemalen peper
  • 200 gr aspergetips
  • 0,5 rode ui, in ringen
  • 1 rijpe avocado, in plakjes
  • 1 zak slamelange
  • 2 sinaasappels
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl oregano
  • zout

Bereiden

Kook de aspergetips in water met zout in 3 minuten beetgaar en laat ze afkoelen in koud water. Schil de sinaasappels zo dik dat u ook de witte schil eraf snijdt. Snijd boven een kom partjes sinaasappel tussen de vliezen uit en vang het sap op. Maak een dressing van het sap, de olijfolie, de oregano, peper en zout. Meng de sinaasappel met de ui, de aspergetips en avocado losjes door elkaar en schep dit op de slamelange. Schenk de dressing erover.

Bronvermelding