Bananen-chocolade cupcakes

Gebak, Nagerecht, 20 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 03-07-2011 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 porties botercrème met chocolade of vanille
  • 130 gr zachte boter
  • 130 gr fijne kristalsuiker
  • 130 gr zelfrijzend bakmeel
  • 2 el cacaopoeder (volle)
  • 3 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 1 tl gistpoeder

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 180 graden en verdeel 24 papieren cakebakjes over twee platen met elk 12 losse of uitneembare muffinvormpjes. Klop in een kom de boter, suiker, meel, cacaopoeder en eieren tot een glad papje zonder klonten. Leg de bananen in een andere kom en prak ze grof. Strooi het gistpoeder over de geprakte bananen en roer het erdoor. Schep het mengsel door het beslag. Zorg er wel voor dat je de banaan niet helemaal glad drukt. Verdeel het mengsel over de cakebakjes en bak de cupcakes 10-13 minuten. Ze moeten goed gerijzen zijn en soepel aanvoelen. Haal ze uit de vormpjes en laat ze afkoelen op een rooster. Schep op alle cupcakes een toefje botercrème.

Materialen

Muffinblik (12 stuks)

Bronvermelding