Chocoladebavarois

Anders, Nagerecht, 8 personen, Hollands.
Wachten: 240 minuten,

Laatst aangepast: 03-07-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 150 gr pijnboompitten
  • 5 blaadjes witte gelatine
  • 3,5 dl volle melk
  • 150 gr fijne tafelsuiker
  • 5 eieren, gesplits
  • 3 el cacao, gezeefd
  • 250 gr (melk)chocolade, in stukjes
  • snufje zout
  • 2,5 dl slagroom, stijfgeklopt
  • 2 el amandellikeur

Bereiden

Gelatine ruim water ongeveer 5 minuten weken. Melk met 75 gr suiker aan de kook brengen. Eidooiers met cacao en 75 gr suiker luchtig kloppen. Hete melk in gedeelten erbij schenken en mengsel in pan terug schenken. Mengsel op heel zacht vuur laten binden (maar niet laten koken). Van vuur af eerst uitgeknepen gelatine en daarna chocolade in melkmengsel oplossen. Eiwitten met snufje zout stijfkloppen en door nog warme chocolademengsel spatelen. Mengsel laten afkoelen onder regelmatige roeren. Slagroom en likeur erdoor spatelen. Pijnboompitten in droge koekenpan lichtbruin roosteren en laten afkoelen. Pijnboompitten grof hakken (aantal achterhouden voor garnering) en door bavarois spatelen. Bavarois in schaal scheppen en in koelkast in ongeveer 4 uur laten opstijven. Garneren met achtergehouden pijnboompitten.

Bronvermelding