Chocolade-kersentaart

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 75 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 03-07-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pakje chocoladeglazuur (100 gr)
  • 1 klein potje zure kersen zonder pit (morellen, uitlek 185 gr)
  • 150 gr zachte roomboter (en wat extra voor bakvorm)
  • 150 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 eieren
  • 200 gr tarwebloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 2 el cacao
  • 1 el melk
  • 0,5 zakje vanillepuddingpoeder (om te koken)
  • 0,25 lt melk
  • 3 el suiker
  • 125 gr zachte roomboter

Bereiden

Vet de springvorm in. De oven voorverwarmen op 175 graden. Laat de kersen in een zeef of vergiet uitlekken. De boter met de suiker en de vanillesuiker tot crème roeren. De eieren één voor één toevoegen en alles tot een lichte, schuimige massa kloppen. De bloem met het bakpoeder zeven en door het beslag roeren. De helft van het beslag in de ingevette vorm doen en gladstrijken. De gezeefde cacao en de melk door de rest van het beslag roeren. Het chocoladebeslag met een spatel over het lichte beslag strijken. De kersen over het geheel verdelen. De taart midden in de oven ca. 45 minuten bakken en in de vorm laten afkoelen. Intussen voor de crème de pudding volgens de gebruiks-aanwijzing op de verpakking met de melk en de suiker koken. Afgedekt met plasticfolie af laten koelen. De zachte boter tot crème roeren en de afgekoelde pudding er lepel voor lepel door roeren. Ongeveer 1 uur in de koelkast zetten. De crème over de taart verdelen en gladstrijken. Het glazuur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden en de taart ermee bestrijken. Het glazuur laten stollen.

Materialen

Springvorm (24 cm.)

Bronvermelding