Chocolade-sinaasappeltaart

Gebak, Nagerecht, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 03-07-2011 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gr poedersuiker
  • 100 gr zachte roomboter of margarine (extra voor bakvorm)
  • 150 gr suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 gr tarwebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/8e lt melk
  • 4 eiwitten
  • 75 gr pure chocolade of couverture
  • 0,5 sinaasappel

Bereiden

De oven voorverwarmen op 200 graden. De springvorm goed invetten. De boter met 100 gr suiker, de eidooiers en de vanillesuiker tot een schuimige massa roeren. De bloem en het bakpoeder zeven en afgewisseld met de melk door het botermengsel roeren. De eiwitten met 50 gr suiker stijfkloppen en voorzichtig door het beslag scheppen. De helft van het beslag in de ingevette springvorm doen en gladstrijken. De chocolade fijnhakken of raspen en over het beslag strooien. De sinaasappel afspoelen met heet water, de schil raspen en wat sap uitpersen. De sinaasappelrasp over de chocolade verdelen. De rest van het beslag in de vorm scheppen en gladstrijken. Midden in de oven ca. 35 min. bakken. De poedersuiker zeven en met wat sinaasappelsap tot een dikke, vloeibare massa roeren. Hiermee de taart bestrijken.

Materialen

Springvorm (26 cm.)

Bronvermelding