Bietjessalade

Anders, Lunch, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 25 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 10-02-2012 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pond bietjes (grof geraspt)
  • 4 gekookte aardappelen (kruimig, heel fijn gesneden)
  • 1 ei (hardgekookt, fijngesnipperd)
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 1 klein appeltje, fijngesneden
  • slasaus
  • citroensap
  • peper en zout
  • kerrie
  • cayennepeper

Bereiden

Kook de aardappelen en het ei gaar en laat ze afkoelen. Snijd ze heel fijn. Rasp de bietjes grof. Snijd de appel en de sjalotjes fijn. Roer alles door elkaar. Op de appel wat kerrie strooien. Voeg een flinke scheut slasaus toe, citroensap (van ongeveer een halve citroen). Breng op smaak met peper, zout en cayennepeper. Bij voorkeur in de koelkast minimaal 1 uur laten staan, zodat de smaken in elkaar trekken. Eventueel ook te bereiden met restjes rundvlees of varkensrollade. Lekker als lunchgerecht of hoofdgerecht met stokbrood.

Bronvermelding