Paprikasoep (zachtgele)

Anders, Voorgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 25 minuten, Wachten: 75 minuten, Bereiding: 100 minuten,

Laatst aangepast: 27-04-2006 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 el fijngeknipte bieslook
  • peper
  • zout
  • 1 el aardappelmeel
  • liter kalfsbouillon of instant kippenbouillon
  • 125 cc crème fraîche op kamertemperatuur (gaat and
  • 2 el droge witte vermouth
  • 50 gram boter of margarine
  • 2 gele paprika's

Bereiden

PAPRIKASOEP ZACHTGELE Kan ruim van tevoren gemaakt worden. Paprika's schoonmaken en in kleine stukjes snijden. In een pan boter smelten en paprika hierin in 30 minuten heel zacht bakken zonder dat de paprika bruin wordt. Vermouth en crème fraîche erdoor roeren, aan de kook brengen en en 5 minuten laten koken. Mengsel in foodprocessor of roerzeef pureren. Bouillon deel voor deel erbij schenken. Weer aan de kook brengen en 30 minuten laten koken. In een kommetje aardappelmeel met water losroeren en al roe¬rend bij de soep schenken. Nog enkele minuten laten koken en op smaak brengen met peper en zout. Soep laten afkoelen en in koelkast bewaren. Bereiden: Soep aan de kook brengen, over zes warme borden verdelen en de bieslook erover strooien.

Bronvermelding