PASTA: Pasta met kalkoen en paddenstoelen

Pasta, Hoofdgerecht, 6 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 12-10-2010 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gr (kastanje)champignons
  • 3-4 takjes verse peterselie of 2 el gedroogd
  • 150 gr baconreepjes
  • olijfolie
  • 600 gr kalkoenfilet in reepjes
  • dl kippenbouillon of gevogeltefond
  • dl rode wijn
  • 250 ml kookroom
  • 1 el gedroogde tijm
  • versgemalen peper en zout
  • 500 gr tagliatelle of spaghetti
  • 150 gr overjarige oude kaas

Bereiden

Voorbereiden: Snipper de sjalotjes en de knoflook. Borstel de champignons schoon en halveer ze. Snijd het peterseliegroen fijn. Bereiden: Bak de baconreepjes in 1 el olie knapperig in een braadpan. Neem ze uit de pan en bewaar ze. Laat ze evt. uitlekken op keukenpapier. Voeg 2-3 el olijfolie toe aan het bakvet en bak hierin de kalkoenreepjes in delen op hoog vuur mooi bruin. Voeg de sjalotjes, knoflook en chmpignons toe en roerbak 5 min. Schep alles even uit de pan in een ruime schaal. Schenk de bouillon en wijn in de pan, roer de aanbaksels los en breng de jus op hoog vuur aan de kook. Roer de room erbij en schep alles, behalve de baconreepjes, met de tijm weer terug in de pan. Laat het geheel 5-10 min smoren. Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stort het in een vergiet en laat kort uitlekken. Breng de saus op smaak met zout en peper. Roer vlak voor het serveren de baconreepjes en de helft van de peterselie bij de saus. Verdeel de pasta over diepe borden. Schep de gevulde saus er omheen. Bestrooi met peterselie en rasp er aan tafel wat oude kaas over.

Bronvermelding