HOOFDGERECHT VARKEN: Hamlapjes met aardappel en rozemarijn

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 16-05-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr hamlappen
  • 1 el citroensap
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 450 gr aardappelblokjes
  • 1/2 dl vleesbouillon
  • versgemalen peper en zout

Bereiden

Voorbereiden: Snijd de hamlappen in blokjes, doe ze in een kom en maal er royaal zwarte peper over. Schep het citroensap en de olijfolie erdoor en laat ze 10 min afgedekt staan. Pel de uien en snijd ze in dunne partjes. Pel de knoflook en snijd ze in plakjes. Hak de rozemarijn grof. Bereiden: Laat de wok zonder vet goed heet worden op hoog vuur. Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend op hoog vuur in 3-4 min bruin. Schep de ui en de knoflook erdoor en roerbak het geheel 1-2 min. Voeg de aardappelblokjes en de rozemarijn toe. Roerbak alles nog 3-4 min. Voeg de bouillon toe en warm het gerecht nog 2-3 min goed door. Breng op smaak met zout en peper en serveer met een groene salade.

Materialen

wok

Bronvermelding