PASTA: Romige Italiaanse pasta met filetlapjes

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 12-10-2010 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr varkensfiletlapjes
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el Italiaanse keukenkruiden
  • 3 el olijfolie
  • 4 stevige tomaten
  • 300 gr penne
  • 125 gr verse roomkaas met kruiden (light)
  • versgemalen zwarte peper en zeezout

Bereiden

Voorbereiden: Snijd de filetlapjes in dunne reepjes. Meng balsamicoazijn, olijfolie, Italiaanse kruiden en peper naar smaak in een kom. Laat het vlees hierin 10 min afgedekt marineren. Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in repen. Bereiden: Kook de penne beetgaar in ca. 10 min volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit een wok zonder vet op hoog vuur. Bak het vlees hierin al omscheppend in 4-6 min bruin en gaar. Schep de repen tomaat erdoor en bak deze 1 min mee. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Giet de pasta af en roer de verse roomkaas erdoor. Laat de kaas al roerende smelten. Schep de penne in 4 diepe borden en schep het vlees met de tomaat erop. Lekker met rucolasalade.

Bronvermelding