Mihoen : Thaise mihoensalade + 2 uitgebreidere versies

Salades, Hoofdgerecht, 2 personen, Thais.
Voorbereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 11-07-2011 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • BASISRECEPT
  • 125 g mihoen
  • 200 g taugé
  • 2 limoenen, rasp en sap
  • 2-3 el vis- of sojasaus
  • 1 tl bruine basterdsuiker
  • 1 rode ui, in dunne halve ringen
  • 2 little gems, blad grof gescheurd
  • FAMILIE MAALTIJD, extra tijd + 12 min.
  • olie
  • 500 g gehakt h.o.h.
  • klein stukje gember, geraspt
  • snuf cayennepeper of chilipoeder
  • MET BIEFSTUK, extra tijd + 10 min.
  • 2 tl zonnebloemolie
  • 2 el sesamzaad
  • 4 biefstukken of steaks à ca. 175 g
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in reepjes
  • handvol muntblad

Bereiden

Doe de mihoen en taugeé in een hittebestendige kom en overgiet met kokend water tot ze onderstaan. Laat 4 minuten staan, of tot de mihoen zacht is. Giet af, spoel koud en laat uitlekken. Doe terug in de kom. Klop limoensap-en rasp, vis-of sojasaus en suiker door elkaar en roer door de mihoen, samen met de rode ui en sla. - FAMILIE MAALTIJD : Maak de basissalade. Verhit een klein beetje olie en roerbak de extra ingrediënten 10 minuten. Giet teveel aan vet af en roer door de mihoen. Serveer warm in kommen. - MET BIEFSTUK : Maak de basissalade. Verhit 1 theelepel olie in een koekenpan. Strooi de sesamzaadjes op een bord. Wrijf het vlees in met rest van de olie en druk ze in de sesamzaadjes. Bak het vlees ca. 5 minuten voor medium rare, keer halverwege. Laat 5 minuten rusten, snijd dan in dunne plakken. Schep de rode peper en munt door de salade en leg de repen biefstuk op de salade.

Bronvermelding