Menu
Mihoen : Thaise mihoensalade + 2 uitgebreidere versies
Ingrediënten
- BASISRECEPT
- 125 g mihoen
- 200 g taugé
- 2 limoenen, rasp en sap
- 2-3 el vis- of sojasaus
- 1 tl bruine basterdsuiker
- 1 rode ui, in dunne halve ringen
- 2 little gems, blad grof gescheurd
- FAMILIE MAALTIJD, extra tijd + 12 min.
- olie
- 500 g gehakt h.o.h.
- klein stukje gember, geraspt
- snuf cayennepeper of chilipoeder
- MET BIEFSTUK, extra tijd + 10 min.
- 2 tl zonnebloemolie
- 2 el sesamzaad
- 4 biefstukken of steaks à ca. 175 g
- 1 rode peper, zonder zaadjes, in reepjes
- handvol muntblad
Bereiden
Doe de mihoen en taugeé in een hittebestendige kom en overgiet met kokend water tot ze onderstaan. Laat 4 minuten staan, of tot de mihoen zacht is. Giet af, spoel koud en laat uitlekken. Doe terug in de kom.
Klop limoensap-en rasp, vis-of sojasaus en suiker door elkaar en roer door de mihoen, samen met de rode ui en sla.
-
FAMILIE MAALTIJD : Maak de basissalade. Verhit een klein beetje olie en roerbak de extra ingrediënten 10 minuten. Giet teveel aan vet af en roer door de mihoen. Serveer warm in kommen.
-
MET BIEFSTUK : Maak de basissalade. Verhit 1 theelepel olie in een koekenpan. Strooi de sesamzaadjes op een bord. Wrijf het vlees in met rest van de olie en druk ze in de sesamzaadjes.
Bak het vlees ca. 5 minuten voor medium rare, keer halverwege. Laat 5 minuten rusten, snijd dan in dunne plakken.
Schep de rode peper en munt door de salade en leg de repen biefstuk op de salade.