Bulghur salade met falafel

Salades, Hoofdgerecht, 2 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 12-07-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 10 kleine falafel balletjes (kant en klaar)
  • 150 gram bulghur
  • 1/2 rode paprika
  • 1 handje rucola
  • klein bosje koriander
  • klein bosje verse munt
  • 1/2 limoen (alleen sap)
  • 1 handje zwarte olijven
  • 1 handje krenten
  • 100 gram feta
  • versgemalen peper en zout
  • 2 el olijfolie
  • 1 zoete aardappel

Bereiden

Bulghur gaar koken en af laten koelen. Zoete aardappel in blokjes snijden en in ca. 10 minuten gaar koken. Krenten wellen in heet water. Paprika en olijven klein snijden. Koriander, munt en rucola klein knippen. Falafel balletjes in wat olie krokant en bruin bakken. Als bulghur is afgekoeld alle ingrediënten er door heen mengen. Op smaak brengen met olijfolie, limoensap, peper en zout. Feta erover verkruimelen. Per persoon opdienen met 5 kleine falafel balletjes.

Bronvermelding