Abrikozenmousse met bitterkoekjes en amaretto

Anders, Nagerecht, 6 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 120 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 27-01-2011 | 86 keer bewaard

Ingrediënten

  • 75 gr. gedroogde abrikozen
  • 1,5 dl sinaasappelsap
  • 75 gr. suiker
  • 250 gr. mascarpone
  • 125 cc. slagroom
  • 100 gr. bitterkoekjes
  • 4 el Amaretto di Saronno

Bereiden

Bereiden: Breng de abrikozen aan de kook met het sinaasappelsap, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan circa 10 minuten zachtjes koken. Pureer de abrikozen met het vocht met de staafmixer. Klop de mascarpone in een grote kom los met de suiker en klop er de abrikozen-puree door. Snijd de bitterkoekjes in stukjes. Klop de slagroom stijf en spatel die samen met de gehakte bitterkoekjes en Amaretto door het abrikozenmengsel. Schep de mousse in een schaal of eenpersoons coupes. Zet de glazen tot gebruik 2 uur in de koelkast. Garneer de mousse eventueel met een bitterkoekje, een plakje sinaasappel en een takje mint. Tip: Gebruik eens cantuccini koekjes in plaats van bitterkoekjes.

Bronvermelding