Rundvlees gestoofd in bier

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 150 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 01-05-2006 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gram runderstooflappen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olie
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 el mosterd
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl gedroogde thijm
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el balsamico azijn
  • 2 el bloem
  • 1 flesje donker bier

Bereiden

Vorbereiding: snijd het vlees in niet te kleine blokjes en bestrooi het met zout en peper. Snipper de uien grof en de knoflook fijn. Bereiding: Verhit de olie in een braadpan met een dikke bodem. Bak de vleesblokjes met niet te veel tegelijk mooi bruin en schep ze uit de pan. Laat de uien in het braadvet bakken tot ze beginnen te kleuren. Bak de knoflook kort mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee om te ontzuren. Voeg de mosterd,laurier, thijm, suiker en azijn toe. Roer de bloem er door. Afblussen met het bier en het vlees terug in de pan doen. Het vlees moet net onder staan. Voeg zonodig nog wat bier of water toe. Laat met de deksel op de pan ongeveer 2 1/2 uur stoven tot het vlees gaar is. Proef of er nog zout en peper bij moet.

Bronvermelding