Andalusische gazpacho

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Spaans.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 240 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 16-07-2011 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg tomaten
  • 1 stuk komkommer
  • 1 stuk courgette
  • 2 hele rode paprika
  • 2 hele uien gesnipperd
  • 5 tenen knoflook geperst
  • 5 el. olijfolie
  • 15 el. citroencap
  • 12 stuks basilicumblaadjes
  • cayennepeper
  • zout + peper
  • ijsblokjes

Bereiden

Schil de komkommer. Snijd de uiteinden van de courgette en overlangs in tweeën. Verwijder de zaadlijst en stoom hem 30 minuten. Af laten koelen. Hak de basilicumblaadjes fijn. Dompel de tomaten 1 minuut in kokend heet water om het vel los te maken. Pel ze, snijd ze in tweeën en verwijder de pitjes. Snijd de paprika's in tweeën, verwijder zaad en zaadlijsten en leg ze met schil naar boven onder de gril, totdat het vel zwart begint te worden en blazen vertoont. Per ze. Pureer in een keukenmachine de helft van de komkommer, de courgette, de helft van de paprika's, driekwart van de tomaten, de uien, knoflook, olijfolie en citroensap. Zout, peper en cayennepeper toevoegen. Als het mengsel te dik is, eventueel verdunnen met tomatensap. Minstens 4 uur in de koelkast zetten. Serveer de soep samen met de resteren, in blokjes gesneden komkommer, tomaten en paprika. Gazpacho ijskoud met wat ijsblokjes serveren.

Materialen

Stoomgerei Keukenmachine

Bronvermelding